Keto fase 2

Fase 2: Indskrænk dit spisevindue

I denne fase introducerer vi det, vi kalder periodisk faste. Dvs. at vi deler døgnet op i en ‘spiseperiode’ og en ‘fasteperiode’.

For langt de fleste kommer det helt af sig selv, at de begynder at hoppe morgenmaden over, fordi de simpelthen ikke er sultne og derfor først spiser til frokost. Eller måske er morgenmaden så mættende, at frokosten hoppes over og der først spises igen til aften.

Sker dette ikke af sig selv, kan du selv sætte det lidt i system. Men gør det først, når du føler dig klar til det.

Forslag til periodisk faste

Start med 12 timers faste. Dvs. at du spiser aftensmad kl. 19.00 og morgenmad kl. 7.00. Det var 12 timers faste.

Herefter kan du eksperimentere med at indskrænke dit spisevindue, til du kommer op på fx 16 timers faste. Det giver dig 8 timers spisevindue i døgnet. Det præcise timeantal kommer sig ikke så nøje, men mange rammer i omegnen af et 16:8-spise/fastemønster.

I dit spisevindue følger du reglerne fra fase 1, dvs. du spiser kød og fedt og grønt, når du er sulten, stopper, når du er mæt og spiser først igen, når du er sulten igen.

I din fasteperiode indtager du nul kalorier men kan drikke vand, kaffe og te (uden noget i).

Dette gør du hver dag eller de fleste af ugens dage. Det behøver ikke være et fast skema, du følger og du kan sagtens have forskellige faste/spiseperioder hver dag men sørg for at du har mindst 12 timer mellem dagens sidste måltid og næste dags første måltid.

Det får du ud af fasteperioderne

At have længere fasteperioder tvinger din krop til at mobilisere energi fra din krops egne fedtlagre og samtidig har det en regulerende effekt på dit kalorieindtag, at du har færre timer i døgnet at spise i.

Og for de fleste er det faktisk nemmere sådan end at skulle sigte efter et dagligt kalorieunderskud.

Samtidig er de lange fasteperioder eminente til at lære dig, at du ikke falder død om, hvis der ikke kommer mad ind hele tiden, at sult faktisk ikke føles specielt farligt i den fedtforbrændenede krop og det vil med garanti lære dig at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor du spiser så meget eller så tit til daglig, når du faktisk godt kan få 16 timer eller mere uden at føle nævneværdig sult.

Fortsæt til fase 3