Keto fase 1

Fase 1: Spis alt det kød og fedt, du vil

Ja, der er her tale om en ad libitum kost. Du kan spise alt det kød og fedt, du vil, så længe du begrænser kulhydratindtaget til så lidt som muligt og ikke til mere end 20-30 g pr. dag.

Sulten? Steg en bøf og spis den. Spis en bunke kogte æg. Rul en skive skinke med noget ost og smør. Spis en dåse tun og 1-2 kogte æg.

Du skal spise reelle måltider bestående af rigtig mad, der skal tygges (kød og fedt og lidt grønt som fx salat eller kål) og ingen sødemidler (men hvem putter også sødemidler på kød??) og ikke noget sødt, blødt og rart og ingen (eller minimalt med) drikkekalorier. Mad er noget, der serveres på en tallerken.

Denne fase varer, indtil du føler dig parat til at gå videre til næste fase og det kan være alt fra 1-2 uger til flere måneder.

Risikerer man ikke at gå op i vægt, når man spiser ubegrænset med kød og fedt?

Jo, det er muligt, at der vil være tale om en kortvarig vægtøgning, men alle studier på keto viser faktisk, at det ikke er det, der sker. Tværtimod er vægttab resultatet.

Det, vi arbejder med, er nemlig at opnå den appetitdæmpende effekt, som opstår, når man spiser så få kulhydrater, at kroppen skifter over på fedtforbrænding.

Men selv hvis du oplever, at vægten stiger lidt i starten, er det uden betydning, for i fase 1 støber vi hele fundamentet for din fremtidige vægtnedgang.

Dette er ikke et quickfix. Det er en langsigtet strategi til at hjælpe dig af med overvægt og den kan kun hjælpe dig, hvis du ser den som en sådan. Tag din tid. Vi skal nok nå målet.

Når du mærker, at du føler dig mindre sulten og at du kan udskyde måltider eller springe dem over uden at blive ramt af paniksult senere, er det tid til fase 2.